Stoplicht in Arduino (vervolg)

In vervolg op mijn eerdere blog over het Arduino stoplicht ben ik verder gegaan met de overige opdrachten uit de i&i module. Ik heb dus een voetgangersstoplicht (met aanvraagknop!) en een ticker toegevoegd.

Op een gegeven moment liep ik tegen de beperkingen van ArduBlock aan. Het blijkt dat het op dit moment nog niet mogelijk is om interupts te definiëren in ArduBlock. De aanvraagknop van het stoplicht wil je graag via een interupt regelen, anders zou de voetganger het knopje meerdere seconden lang ingedrukt moeten houden. Op dat moment ben ik verder gegaan in de normale SDK en heb hier de opdracht verder uitgeprogrammeerd.

Omdat leerlingen deze opdracht ook nog moeten maken zal ik hier de source code niet delen, maar het eindresultaat zal ik jullie uiteraard niet onthouden: (zet je luidsprekers aan!)

Hebben jullie al iets leuks gemaakt met een Arduino?

2 gedachten over “Stoplicht in Arduino (vervolg)

  1. Mooie applicatie! Vooral de bliepjes maken het helemaal top. (kan er ook nog een broem bij? 🙂 Nu serieus: dit is een goed voorbeeld waarin de opdracht in een dagelijke-leven-context is geplaatst (constructivisme!)

    • Thanks! Een broem moet lukken 😉

      Inderdaad goed te plaatsen in het dagelijks leven, afgelopen week kwam ik dit nog in het echt tegen. Er is laatst een kruispunt vernieuwd en ze waren nu bezig met het inregelen en testen van de stoplichten. Ik had helaas geen tijd om even te stoppen en een foto te maken ter illustratie (ik was al bijna te laat voor de les…).

      Leuk aan de Arduino is dat je er op veel niveaus mee aan de slag kan (visueel programmeren voor de beginners, puur C voor de gevorderden), en je veel delen van het curicilum kunt raken: Hardware en Software uiteraard, maar ook logica, interfaces, talstelsels, robotica, etc. En dit alles met een praktische kijk op de theorie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.