Raspberry Pi

Op Tweakers.net kwam ik een interessante ontwikkeling tegen: de Raspberry Pi-pc is binnenkort leverbaar. Dit is een kleine en goedkope (beginnend vanaf $ 25,-!) pc draaiend op een Linux distributie. De Raspberry Pi-pc is net als de BBC-computer in de jaren tachtig bedoeld als educatieve computer om jongeren onder meer te interesseren voor programmeren. Het initiatief is een antwoord op de terugval van aanmeldingen voor technische opleidingen.

Zou deze pc geschikt zijn voor ons informatica onderwijs? Wellicht wel! Zeker als je dit combineert met Gertboard (een uitbreidingsbord met IO poorten vergelijkbaar met die op een Arduino) zou je hier vergelijkbare opdrachten mee uit kunnen voeren als met de Arduino. Door de extra power die de Raspberry Pi biedt kun je hierin verder gaan. Een voordeel is dat je dat met een volledig OS aan de slag kunt en hiervan kan profiteren. Het nadeel hiervan is echter dat je de eenvoud van de Arduino wellicht kwijtraakt.

Is de Raspberry Pi geschikt voor ons informatica onderwijs? Zou dit (voor het onderwijs) een beter platform zijn dan de Arduino?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.