Arduino GRANDE

Zoals bekend ben ik enthousiast over de Arduino in het onderwijs. De Arduino heeft echter één nadeel: hij is te klein om een demonstratie voor de klas te geven. Alternatieven hiervoor zijn uiteraard emulators of afbeeldingen op een beamer, maar er gaat niks boven een echte Arduino!

John Edgar Park heeft hier iets op verzonnen: de Arduino GRANDE, een Arduino 6x zo groot als een Arduino UNO. Hij demonstreert deze Arduino op de Maker Fair. De Arduino GRANDE is een uitvergrote versie van de Arduino met als hart een normale Arduino. Alle aansluitingen werken net als op de normale Arduino (maar dan met bananenstekkers)  en daardoor is deze Arduino dus ideaal voor demonstraties.

Helaas is dit nog een one-of-a-kind product, voorlopig zullen we dit mooie stuk hardware dus nog niet in de klas kunnen toepassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.