Update App Inventor lesmateriaal

De afgelopen weken hebben François en ik hard gewerkt aan een nieuwe versie van ons lesmateriaal over het ontwikkelen van Android apps met App Inventor. We hebben hierin feedback verwerkt die we hebben verkregen tijdens een masterclass met informatica docenten. Daarnaast hebben we de verschillende hoofdstukken consequenter in stijl gemaakt en sluiten ze nu beter op elkaar aan.

Ook belangrijk is de uitbreiding van de bonusopgaven. Leerlingen krijgen nu nog meer mogelijkheden om de apps uit te breiden. Als docent kunt u uiteraard aangeven of leerlingen deze opgaven over mogen slaan.

Tot slot is er een nieuw hoofdstuk toegevoegd. Hoofdstuk 6 geeft een raamwerk voor een eindopdracht. Leerlingen worden uitgedaagd om zelf een app te bedenken en te ontwerpen. In tweetallen ontwikkelen zij de app (gebruikmakend van pair-programming). Het testen van elkaars apps hoort er uiteraard ook bij. Maak de uitdaging compleet door een competitie te organiseren!

Het materiaal is te vinden op onze download-pagina op Github. Feedback is natuurlijk van harte welkom!

8 gedachten over “Update App Inventor lesmateriaal

  • Beste Els,
   We hebben geen kant-en-klare uitwerkingen klaar staan, maar leg je gerust je probleem voor: we helpen je er graag bij!
   Groet,
   Robin

 1. Als docent aan de technische lerarenopleiding ICT in Zwolle wil ik het lesmateriaal gaan uittesten.
  Na november 2013 heb ik geen nieuw materiaal meer gezien. Zijn jullie gestopt?

  • Fijn dat u het materiaal wilt uittesten, wij horen graag uw ervaringen! We hebben de laatste tijd inderdaad geen nieuwe updates ontwikkeld, dit mede door tijdgebrek. Wel hebben we het materiaal verder uitgetest, hier hebben we een aantal verbeterpunten uit verkregen welke we nog zullen verwerken.

 2. Beste Robin,
  Dankbaar heb ik persoonlijk gebruik gemaakt van het aangeboden les materiaal
  en hier een eigen niet commercieel functionele app mee opgezet
  Inmiddels is deze ook zo goed als omgezet naar App 2 doch hier stuit ik nog op een probleem 😉
  Mijn vraag aan u is,
  Wordt het lesmateriaal in de toekomst ook aangepast voor Mit App Inventor 2 ?

  • Beste Ger,
   Goed om te horen dat u het materiaal gebruikt! We hebben inderdaad het materiaal nog niet op App Inventor 2 aangepast. Het is wel de bedoeling dat we dit gaan doen, maar we hebben hier nog geen planning voor gemaakt.
   Groet,
   Robin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.